Koodisankarit täydessä valmiudessa etänäkin

Järjestelmä- ja sovellusprojektit hoituvat alusta loppuun diginä. Koodisankarit ovat valmiina tositoimiin myös poikkeustilanteessa.

Codecontrolin toimisto Porin Itsenäisyydenkadulla on hiljainen. Koodisankarit siirtyivät etätöihin heti, kun epidemia alkoi nostaa päätään Suomessa. Mitenkään poikkeuksellista etätyö ei miehille silti ole. Koodisankari on koodisankari milloin ja missä vain, kunhan tietokone ja yhteys toimivat.

– Pari ensimmäistä viikkoa tehtiin töitä aikalailla omissa oloissamme. Sitten totesimme, että järjissä ja tilanteen tasalla pysymistä on hyvä tukea yhteisillä etäpalavereilla, toimitusjohtaja Jari Ruusunen naurahtaa.

Nyt jokainen arkiaamu alkaa vartin mittaisella ”dailylla”, jossa puhutaan halki käynnissä olevat työt ja oleelliset asiat. Aina on aikaa myös rennolle turinalle. Näin yhteishenki pysyy yllä ja tilannekuva kirkkaana.

– Tekemistä piisaa kivasti. Ei ole kiirettä, muttei tarvitse peukkujakaan pyöritellä. Se, mitä kesä tai syksy tuo tullessaan, on vielä tietysti epävarmaa. Olemme kiitollisia siitä, että ainakin toistaiseksi näyttää siltä, ettei meillä mitään hätää ole.

Projektit etenevät

Ennen poikkeustilaa käynnissä olleisiin projekteihin vallitseva tilanne ei ole juuri vaikuttanut.

– Alussa oli toki pientä säätöä, kun asiakasyrityksissä siirryttiin etätöihin. Esimerkiksi isoissa yrityksissä it-henkilöt olivat hetkellisesti ylityöllistettyjä. Nopeasti asiat alkoivat kuitenkin lutviutua, ja nyt projektit etenevät suunnitellusti, Jari luonnehtii.

Sen sijaan uusien projektien käynnistelyyn epävarma tilanne vaikuttaa selvästi.

– Yrityksissä katsellaan nyt tilanteen kehittymistä eikä uusia kyselyjä ole tullut samaan tahtiin kuin normaalisti.

Digiloikasta dedikoituun softaan

Jarin mukaan asiakasrintamalta on kaikunut positiivisia esimerkkejä siitä, kuinka pitkään suunnitteilla ollut digiloikka on yrityksissä nyt onnistuneesti otettu.

– Alun hankaluuksien jälkeen ei ole kuulunut mitään negatiivista. Tämä tulee varmasti muuttamaan työn tekemisen tapoja tulevaisuudessa.

Koodisankari uskoo, että kunhan arki hiljalleen palaa uomiinsa, yrityksissä aletaan todella pohtia, mitkä teknologiset ratkaisut palvelisivat omaa toimintaa parhaiten.

– Etätyöskentelyä tukevien elementtien kysyntä ei vielä tässä poikkeustilanteessa ole ajankohtaista. Kunhan tilanne stabiloituu, olen varma, että yritysten yksilöllisiin tarpeisiin kehitettyjen, dedikoitujen softien kysyntä lisääntyy.

Ohjelmistokehityksen projekti mielessä? Pyydä koodisankarit apuun!


Palaa sankaritarinoihin