#Koodisankari Teemu Hellman

Tässä juttusarjassa esitellään tekijät Codecontrolin sankaritarinoiden takana. Tällä kertaa vuorossa on ohjelmistosuunnittelija Teemu Hellman.

Koodinimi: ohjelmistosuunnittelija
No 3/8

Koulutus ja tausta

Olen yksi Codecontrolin osakkaista ja perustajajäsenistä. Ensimmäisen koodinpätkäni kirjoitin 8-vuotiaana eli ala on tullut osaksi elämää jo lapsuudessa. Ohjelmistoinsinööri-opintojen jälkeen aloittelin työuraa ohjelmistopuolen hommissa puheliikenteen parissa, 2G ja 3G tukiasemien ja keskusten kanssa. Jatkoin 2000-luvun alussa mobiiliohjelmointien tekoa Nokialle sen kulta-aikana, ja 2010 jälkeen työskentelin erilaisissa konsultin tehtävissä mobiilipuolella. Työhön kuului paljon infraa ja tukitoimintoja.

Viimeiset yhdeksän vuotta olen, ensin työntekijänä ja vuodesta 2014 saakka yrittäjänä, tehnyt hommia vain yhdelle asiakkaalle. Olen mukana isossa softaprojektissa, ja olenkin toiseksi pitkäaikaisin projektin jäsen. Projektissa työnkuvani sijoittuu järjestelmien arkkitehtuuripuolelle

Erityiset mielenkiinnon kohteet

Minua kiinnostaa erityisesti corekoodaus eli se, mitä konepellin alla on. Se, että järjestelmän moottori jyllää ja toimii hyvin. En tee hienoja käyttöliittymiä, vaan rakennan toiminnallisuudet sinne taustalle. Teen backiä ja ne on sitten eri kaverit, jotka tekee fronttia.

Parhaimmat oppimisenpaikat menneisyydessä

Epärealistiset aikataulut ovat softan turma. Parhaimpia oppimisen hetkiä ovat olleet ne, kun on liian kiireisellä dediksellä puskettu softa ulos ja sitten jouduttu tekemään homma uudestaan. Mieluummin kannattaa ottaa kaksi viikkoa lisäaikaa tekemiselle ja kärsiä mahdolliset sopimusrikkomukset. Näin voi käydä erityisesti silloin, jos joku muu on arvioinut työlle ajan käyttämällä valmista laskentakaavaa, josta puuttuu osa työn vaatimuksista.

Ammatillinen päiväuni

Olen nyt aikalailla oman itseni herra ja siihen hyvin tyytyväinen. Olen ollut isoissa firmoissa ja nähnyt kuinka ne toimii. Viihdyn Codecontrolissa todella hyvin. Työyhteisö on pieni ja tiivis, ja se tuo suuret hyödyt verrattuna isoihin firmoihin. Meillä kaikilla on palava intohimo tehdä tätä hommaa ja se näkyy myös asiakkaille.

Hyvä tietää

Olen teknisesti osaava, rauhallinen ja sosiaalinen. Stressinsietokyky on vahvuuteni. Pystyn aika hyvin puristamaan stressimäärän työn tekemiseen, ja tarvitsenkin pienen paineen yltääkseni parhaimpaani. Olen harjoitellut tätä taitoa, että asiat pysyvät oikeissa mittasuhteissa. Taito on yhteydessä myös työn laatuun


Palaa sankaritarinoihin