#Koodisankari Samuel Hakala

Tässä juttusarjassa esitellään tekijät Codecontrolin sankaritarinoiden takana. Tällä kertaa vuorossa on ohjelmistokehittäjä Samuel Hakala.

Koodinimi: ohjelmistokehittäjä
No 6/9

Koulutus ja tausta

Olen alun perin kotoisin Kokkolasta. Siellä kouluttauduin datanomiksi ja toimin myyjänä päivittäistavaratalossa. Poriin muutin vaimoni perässä vuonna 2017. Porissa osallistuin vajaan vuoden kestävään Lihateknologian ammattilainen/ammattilaiseksi -koulutukseen. Pari vuotta olin töissä koulutusta vastaavissa hommissa lihajalostamossa. Sitten bongasin mahdollisuuden hakea Googlelta stipendiä seitsemän kuukauden mittaiseen Front-end-kehittäjäkoulutukseen. Suoritin hakua varten vaaditun alustavan kurssin ja tulin kuin tulinkin valituksi stipendin saajaksi!

Front-end-kehittäjäkoulutuksen aikana vaimoni huomasi Codecontrolin hakevan työntekijöitä ja kannusti minua hakemaan avointa paikkaa. Nopeasti parin haastattelun jälkeen aloitin työt marraskuussa 2018. Työssäni ohjelmistokehittäjänä keskityn pitkälti sovelluskehitykseen ja erityisesti sovellusten visuaaliseen toteutukseen.

Erityiset mielenkiinnon kohteet

Olen erikoistunut nimenomaan sovellusten näkyvän eli visuaalisen puolen suunnitteluun ja toteutukseen. Sovelluksen suunnittelu aloitetaan aina yhdessä asiakkaan kanssa ja samalla käydään läpi toiveet lopputuloksen visuaalisesta ilmeestä. Tämän jälkeen suunnittelen ja toteutan sovelluksen prototyypin. Kun sovellusta sen jälkeen aletaan ohjelmoida, vastaan visuaalisuuden toteutuksesta. Vahvin osaamiseni ja mielenkiintoni kohdistuvat juuri tähän tehtävään.

Parhaimmat oppimisenpaikat menneisyydessä

Nuorempana tein vapaa-ajallani paljon animointia ja 3D-mallinnusta erilaisiin peleihin. Lisäksi tein mainoksia ja editoin filmejä. Niistä sai hyvää harjoitusta visuaalisiin juttuihin, kuten värien käyttöön ja erilaisiin yksityiskohtiin. Oma isäni työskentelee mainos- ja markkinointipäällikkönä, ja myös häneltä olen saanut paljon arvokasta oppia. On ollut merkittävää oivaltaa, että aivan kaikkea voi oppia, kunhan on valmis näkemään vaivaa asian eteen. Oivallus motivoi edelleen, ja opiskelenkin oikeastaan jatkuvasti jotain uutta alaan liittyvää.

Myös kollegoiltani olen saanut kosolti oppia. Vaikka Front-end-kehittäjäkoulutus antoi paljon, oli minulla vielä rutkasti opittavaa töihin tullessani. Kollegat ovat olleet alusta asti aina valmiina auttamaan.

Ammatillinen päiväuni

Olen hyvin tyytyväinen työhöni juuri nyt. Visuaalisuus yhdistettynä ohjelmointiin on meikäläisen mielipuuhaa. Lisäksi meillä on Codecontrolissa tosi hyvä porukka ja vieläpä joustavat työajat. Ison perheen isänä työn joustavuus on minulle tosi iso ja tärkeä asia. Toki silti toivon jatkuvasti kehittyväni siinä, mitä teen. Tavoite on aina olla huomenna enemmän kuin tänään.

Hyvä tietää

Olen rauhallinen tekijä. Mietin tarkasti erilaiset skenaariot läpi ja kysyn asioista lisätietoja. Helpottaa työtä pidemmällä juoksulla, kun aluksi miettii asiat kunnolla läpi. Lisäksi olen sosiaalinen ja pidän asiakastapaamisista. Vuoropuhelun käyminen ja ratkaisujen löytäminen motivoivat.

En ehkä ole aina se äänekkäin, mutta olen sitäkin kiinnostuneempi asiakkaiden taustoista ja asioiden merkityksistä. Rauhallisesti asiakkaita kuuntelemalla on mahdollista pukea vielä muotoutumassa olevat toiveet sanoiksi.


Palaa sankaritarinoihin