#Koodisankari Jari Ruusunen

Tässä juttusarjassa esitellään tekijät Codecontrolin sankaritarinoiden takana. Tällä kertaa vuorossa on toimitusjohtaja Jari Ruusunen.

Koodinimi: toimitusjohtaja
No 1/8

Koulutus ja tausta

Olen alun perin kotoisin Harjavallasta. Vuonna 2000 muutin Kotkaan opiskelemaan ohjelmistotekniikan insinööriksi. Valmistuttuani muutama vuosi myöhemmin hyppäsin kolmanneksi kaveriksi töihin yritykseen, jonka toimintaa oltiin juuri käynnistelemässä. Ohjelmistoprojekteihin ja -konsultointiin keskittyvä yritys kasvoi hiljalleen, ja vuonna 2008 avasimme sivutoimipisteen Harjavaltaan. Samalla pääsin palaamaan takaisin kotikonnuilleni. Arjessa huomasimme, että fiksumpaa olisi irtaantua omaksi yritykseksi. Vuosi oli 2014, kun Codecontrolin tarina alkoi. Kolme vuotta myöhemmin vuonna 2017 toimistomme muutti Poriin.

Erityiset mielenkiinnon kohteet

Olen ihmisläheinen tyyppi. Tykkään ratkoa erilaisia ohjelmistoihin liittyviä tarpeita ja pulmapähkinöitä yritysten kanssa. Minulle ei tarvitse kovin yksityiskohtaisesti selittää, sillä tapaan löytää tarpeet helposti ja rivien välistäkin. En ehkä ole enää tekniikan terävintä huippua, vaan vahvuuteni piilee ohjelmistotekniikan ja asiakasymmärryksen rajapinnassa. Tarvekartoituksessa olen elementissäni.

Parhaimmat oppimisenpaikat menneisyydessä

Kantapään kautta -oppini sain ensimmäisinä työvuosinani mennessäni mainitsemaani konsulttiyritykseen. Lähdin ensimmäiselle asiakaskeikalleni parin viikon kokemuksella, ja hommia tehtiin teknologialla, josta en ollut kuullutkaan. Suoraan syvään päähän hyppäämällä oppi paljon, mutta en kyllä mielelläni laittaisi omia kavereitani samaan tilanteeseen. Päävastuu omasta yrityksestä on myös ollut iso oppimisen paikka. Tässä on auttanut omat aiemmat kokemukset siitä, mikä toimii ja mikä ei. Aikaisemmasta yrityksestä erottautuminen oli helppoa ja olemme hyviä ystäviä edelleen. Tämä vahvisti näkemystäni siitä, että haastavatkin asiat on hoidettavissa hyvässä hengessä.

Ammatillinen päiväuni

Elän parasta aikaa ja omaa haavettani. Työskentelen asiakkaiden kanssa, teen ohjelmistotöitä ja myös koodaan edelleen. Toimenkuvani sisältää lisäksi aika paljon käytännön arjen sujuvuudesta huolehtimista: ohjelmistohommien väleissä pidän pyörät pyörimässä ja toimaroin. Yksi isoin syy siihen, miksi arki tuntuu niin mukavalta, on rentous ja Codecontrolin matala hierarkia. Se fiilis, että kaveriporukalla tehdään töitä eikä töistä tarvitse juurikaan stressata.

Hyvä tietää

En ole nopean kasvamisen tai isojen asioiden nopeasti saavuttamisen perässä. Omat arvoni kumpuavat enemmän nöyryyden puolelta. Röyhkeydellä pääsisi varmasti vikkelästi eteenpäin, mutta se ei ole oma tapani. Kasvu on yritystoiminnan kannalta hyvä ja varmuutta tuova juttu vain silloin, kun se tehdään järkevästi.


Palaa sankaritarinoihin