Codecontrollilla töissä saa viihtyä

Koodisankari tekee työtään laadusta tinkimättä. Koodarin tärkein työkalu on hänen aivonsa. Palautumiseen ja rentoiluun löytyy paljon ratkaisuja.

Koodarin työssä työ itsessään ei ole raskasta, mutta työn määrä ja rinnakkaiset tehtävät saattavat kuormittaa aivoja. Codecontrolin ammattilaiset palautuvat tyypillisesti liikkumalla, usein luonnossa.

– Työ voi jäädä helposti päähän ja työstä pitää irtautua. Ulkoilu, patikoiminen ja pyöräily ovat hyviä keinoja saada ajatukset välillä muualle. Codecontrollilla on korona-aikana opittu ulkoilemaan myös työpäivän lomassa. Työt sujuvat yleensä paremmin 10 minuutin tauon jälkeen, tietää toimitusjohtaja Jari Ruusunen. Jari itse on ottanut tavakseen käydä lounastauolla koiran kanssa metsässä.

Työtä mieluisalla tavalla

Taukojen pitäminen on oma taiteen lajinsa. Työ imaisee helposti mukaansa, kun pitää langat käsissään ja kannattelee kokonaisuutta monta samanaikaista asiaa mielessään.

Koodarin työssä on käytännössä lähes sama, miten työnsä rytmittää.

– Voi hyvin käydä keskellä päivää nauttimassa valosta, kunhan työt asiakkaalle tulee tehdyiksi. Olemme ennenkin tehneet etätöitä, mutta kokemukset lisääntyneestä etätyöstä tulevat muuttamaan toimintatapoja varmasti myös koronan jälkeenkin, Jari arvioi.

Koodisankarit ovat varsin hyvin viihtyneet matalan hierarkian Codecontrollilla.

– Moni arvostaa vapautta ja molemmin puolista luottamusta. Työ on itsenäistä ja omaehtoista. Pystymme usein hankkimaan koodareille heidän toiveidensa mukaisia projekteja. Se on hyvin henkilökohtaista, mistä kukakin saa kicksejä.

Hyvä porukka on tärkeä

Koodisankarit tapaavat aamuisin Daily-palaverissa. Niissä keskustellaan, mitä on tehty ja mitä on edessä. Samalla pääsee moikkaamaan kavereita päivittäin. Joillekin virtuaaliset kahvihetket voisivat tuntua pakkopullalta, mutta yksinäisille ja työsuhteen alussa oleville tilanne on raskaampi ilman sosiaalisuutta.

– Se, että on työkaverin kanssa on yhteydessä, estää seiniä kaatumasta päälle. Voice-kanavalla on työn lomassa voinut työkaverin kanssa jutella viikonlopuista ja päivän uutisista. Ja tietysti töistä.

Porukka on rentoa ja hyväntuulista. Yhteisistä muistoista riittää iloa ammennettavaksi edelleen. Koodisankarit ovat ennen koronaa matkustaneet yhdessä mm. Skotlannissa panimoihin tutustuen. Matkat palaavat suunnitelmiin, kun ne taas ovat turvallisia.

Odotellessa aivoja huolletaan pelaillen, pyöräillen, lukemalla, patikoiden ja ystäviä tavaten. Koodisankareiden kaveriporukka on yhdessä tuumin vältellyt ylimääräistä matkustelua ja joukkotapahtumia. Baarissa ja keikoilla käymiset on vaihdettu mm. lautapelaamiseen.

– Suunnitelmissa on tietokonepelailua, laavuretkiä ja ampumaradalla käyntiä sekä demotilaisuuksia. Ja kun koronatilanne sallii, palaamme perjantaisiin yhteisiin ruokailuihin ja perjantaisaunaan. Toimistolta löytyy saunan lisäksi kaikkea pleikkareista, rallirattiin ja VR-laseihin.


Palaa sankaritarinoihin