Yhteistyötä satakuntalaisella aallonpituudella

Asiakkaan tarpeiden tunnistaminen ja parhaan mahdollisen ratkaisun tarjoaminen ovat Codecontrolin toiminnan ytimessä. Boliden Harjavalta Oy on esimerkki asiakkaasta, joille Codecontrol on pystynyt tarjoamaan osaamistaan ketterästi ja luotettavasti, olipa tarve sitten suuri tai pieni.

Kun Bolidenin tietohallintopäällikkö Antti Yli-Rantala ryhtyi etsimään uutta it-alan yhteistyökumppania, hakusessa oli paikallinen toimija.

–Kartoitettuamme satakuntalaisia it-alan osaajia päädyimme lopulta valitsemaan yhteistyökumppaniksemme Codecontolin. He antoivat itsestään alusta asti hyvin joustavan ja yhteistyökykyisen kuvan, Yli-Rantala muistelee.

Yhteistyön alusta on nyt vierähtänyt kymmenen vuotta. Vuosien varrelle on mahtunut projekteja laidasta laitaan, aina tuotannon järjestelmistä henkilöstöhallinnon ja turvallisuuspuolen sovelluksiin.

Suurin yksittäinen yhteistyöprojekti syntyi koko Harjavallan teollisuuspuiston tarpeisiin. Alueella toimii useita yrityksiä, ja kaikki teollisuuspuiston työntekijät saavat saman perehdytyksen. Työhön tuloa hallinnoidaan ainutlaatuisella ohjelmistolla, joka on Codecontrollin käsialaa.

Tuorein kokemus Codecontrollin osaamisesta on viime vuodelta. Silloin toteutettiin pieni, mutta Bolidenin prosessin ohjauksen kannalta tärkeä uudistus, jossa eri metallien elementtien käyttöanalytiikka vietiin yrityksen tietokantaan ja verkkopalvelimelle.

–Viime vuoden uudistus on hyvä esimerkki siitä, miten Codecontrol tekee elämästämme merkittävästi helpompaa joskus pieneltäkin tuntuvan asian ansiosta.

Pitkään jatkunut kumppanuus on osoitus luottamuksesta

Codecontrollin asiakaslähtöinen bisnesmalli on huomattu myös Boliden Harjavallassa. Yhteistyötä ei Yli-Rantalan mukaan ole rasitettu turhalla byrokratialla, ja asiat hoidetaan suoraviivaisesti.

–Me Bolidenilla arvostamme sitä joustavuutta ja mutkattomuutta, jolla Codecontrol on projektit hoitanut. Kun annamme jonkin tehtävän heidän hoidettavakseen, toimeen tartutaan oma-aloitteisesti ja asiaan palataan seuraavan kerran, kun työ on viittä vaille valmis, Yli-Rantala kehuu.

Luottamuksesta ja asiakastyytyväisyydestä kielii myös kumppanuuden pitkä ikä. Yli-Rantala muistuttaa, että varteenotettavia it-alan toimijoita on Suomessa paljon, mutta koska Codecontollin kanssa yhteistyö on sujunut hyvin, tarvetta yhteistyökumppanin vaihtamiseen ei ole syntynyt.

–Codecontrol ymmärtää liiketoimintaamme, ja olemme monessa asiassa samalla, satakuntalaisella aallonpituudella.


Palaa sankaritarinoihin