Sovelluspäivitys mutkattomalla yhteistyöllä

Käyttövalmiita laboratorio- ja tutkimuskemikaaleja valmistava FF-Chemicals uudisti varastonhallintasovelluksensa. Porilaisen ohjelmistotalo Codecontrolin nopea reagointi ja avoin vuorovaikutus vahvistivat pestin yrityksen uutena sovelluskehittäjänä ja it-tukena.

Haukiputaalainen käyttövalmiiden laboratoriokemikaalien valmistaja FF-Chemicals (FFC) oli vuoden alussa pisteessä, jonka moni yrittäjä tunnistaa. Varastonhallintaan kehitelty ja itse toteutettu järjestelmä vaati päivitystä, mutta järjestelmän koodauksesta vastannut työntekijä ei enää ollut yrityksen palveluksessa. Vanhalla sovelluksella jatkaminen tuntui liian riskialttiilta.

- Sovellus on aktiivisesti myös asiakkaidemme käytössä. Emme voineet ottaa riskiä, että järjestelmään tulisi jokin bugi, jota emme osaakaan korjata. Ainoa vaihtoehto oli löytää ulkopuolinen it-kumppani ja kehittää yhdessä uusi sovellus, FFC:n toimitusjohtaja Kaisa Tohila kertoo.

Yhteistyötahoja kartoitettaessa tulevan it-kumppaniyrityksen sijainnilla ei ollut merkitystä. Sen sijaan tärkeää oli, että yhteistyö olisi mahdollisimman mutkatonta, avointa ja ihmisläheistä. Porista operoiva Codecontrol erottautui eduksi nopealla reagoinnillaan tarjouspyyntöön. Sähköpostiviestittelyä seurannut puhelinkeskustelu viimeistään vakuutti FFC:n väen.

- Emme missään tapauksessa halunneet tuhlata aikaa turhaan byrokratiaan ja hifistelyyn. Codecontrolin tekijöillä oli heti selkeä ajatus siitä, mitä me haluamme. He ymmärsivät, että haemme hyvin yksinkertaista ja simppeliä ratkaisua. Puhuimme samaa kieltä alusta asti, Tohila kiittelee.

Sovellus valmistui, yhteistyö jatkuu

Yhteistyön käynnistyttyä Codecontrolin koodisankarit tutustuivat FFC:llä käytössä olevaan järjestelmään. Se vahvisti näkemystä siitä, että fiksuinta olisi kehittää vastaavanlainen mutta kokonaan uusi varastonhallintasovellus.

Kehitetty sovellus valvoo asiakaskohtaisia tuotevarastoja ja lähettää asiakkaiden ostotilaukset automaattisesti FFC:lle sovellukseen määritettyjen, asiakaskohtaisten reunaehtojen mukaisesti. Asiakkaiden ei tarvitse tehdä inventaarioita tai ostotilauksia. He voivat luottaa siihen, että heidän toiminnassaan tarvitsemia laboratorio- ja tutkimuskemikaaleja on jatkuvasti riittävästi varastossa.

- Haluamme tarjota asiakkaillemme palvelun, joka helpottaa heidän työtään. Sovelluksen tuoma ajansäästö ei ole meille itsellemme niin merkittävä, mitä se on asiakkaillemme, luonnehtii Tohila.

Codecontrolin tekijöillä oli heti selkeä ajatus siitä, mitä me haluamme. Puhuimme samaa kieltä alusta asti.

Nyt uusi sovellus on saatu tuotantokäyttöön ensimmäisten asiakkaiden keskuudessa. Sovelluksen käyttöönotossa edetään vaiheittain asiakkaiden toiveita kuunnellen. Tohilan mukaan yhteistyö Codecontrolin kanssa jatkuu tästä eteenpäinkin.

– Codecontrol on tukenamme sovelluksen käyttöönotossa ja jatkokehittämisessä. Jatkamme mielellämme hyvin sujunutta ja luontevaa yhteistyötä heidän kanssaan.


Palaa sankaritarinoihin